Frukost #4



Gårdagsfrukost i morgonljus; getostmacka och yougurt med blåbär och müsli.

Slaget-onsdag


Idag åt jag frukost på blått porslin, har haft finaste fyriströjan och en blåglitrig toffs i håret, ändå förlorade vi slaget mot Rosendal. Nu ska jag, själv, fixa en väldigt föresenad lunch trots att jag egentligen inte riktigt vill.

Sommarsmaker

För någon dag sedan åt jag rostad macka med honung, keso och jordgubbe. Himmelskt!

 


Mamma ♥



Min mamma är finast i världen.
Morsdag-midda i trädgården och melon till efterrätt.

Fråga

Postat av: elin
Precis hittat din blogg. Har inte läst dina förra blogg men vad jag förstår så har du en ätstörning. får du ngn behandling för den?
Vart är din klocka ifrån? Så himla fin,
Måste bara få säga också att du är riktigt vacker!!
KRAM<3

Svar: Hej och tack för dina fina ord!
Jo, jag har en ätstörning, anorexi för att vara exakt.
"Förra gången" jag var sjuk (kom i kontakt med ätstörningsenheten förra hösten) var jag under arton och fick inte välja själv utan sjukskrevs helt från skolan och fick gå i dagvård. När jag sedan blev bättre fick jag stegvis komma tillbaka till skolan för att slutligen helt övergå i öppenvård i form av endast samtal som också de så småningom ebbade ut.

Den här gången, just nu, får jag ingen direkt behandling. Har varit på några läkarmöten på vuxenenheten och fått förslagen inläggning eller dagvård men då jag inte vill sjukskriva mig från skolan nu i student-tider, vill helt enkelt inte missa en sekund av den sista tiden med klassen, har jag så att säga tackat nej, men då fått kraven att jag verkligen måste fixa det hemma och inte gå ner ett gram till. Jag har ett matschema och lite sådant, samt ett första psykologmöte inbokat om några veckor som jag ska gå på, men i dagsläget fixar jag som sagt allt själv med stor hjälp av framförallt mamma, pappa och mina fina vänner.

Klockan är en Longines, är en 18-årspresent och är helt perfekt! Kram!

Forever, untill the end of time



kokosnötsapelsindrink och blommor på borden / Jag och finaste Beckibuse
Syskonen / fysikB-plugg i solen i väntan på på-mastning


Har haft en otroligt bra Öregrundshelg med ett stort gäng fina människor på en av Uppsalaomnejdens mysigaste ställen. Åh, att spela evighetskubb i nyklippt gräs, äta perfekt grillad lax, sitta insvept i en filt med ett glas vin i kvällssolen och disskutera allt mellan framtidsplaner och stundande låtval, jubla när sverige får 12 poäng i Eurovision och sedan jubla ännu mer när vi vinner och sedan segerdansa till euphoria minst 10 gånger, dansa till en massa annat också i sommarmörker, nattpromenera i skogen och slutligen somna med smink och allt när det börjat ljusna ute. Idag har jag hjälpt till att morgonstäda undan resterna av festligheterna, mastat på båten och pluggat fysik i solen. Jag är trött och har bränt mig litegrann men har haft en sådan fantastiskt lyckad helg och har så himla fina vänner och jag har nästan inga måsten kvar och sommaren är här och jag vågar inte riktigt känna efter så noga men jag tror jag känner något som kan liknas ett litet uns av äkta glädje.

Försommardag



Solskensfysikplugg, lunch i stadsparksskugga med mammi, hemligt fix och juice från MoeJoe's med Isse. Nu ska jag packa och fixa lite för att sedan bege mig mot två nätters finigheter och festligheter i Öregrund.

Frukost #3

Avokadomacka, jordgubbar och yougurt med kokos, diverse nötter och torkade frukter.


Åttonde



Idag har jag fått tre bra betygs-besked, och så gjorde jag något jag funderat ett tag över men inte gjort; nämligen att införskaffa en iphone ( heter femkopparkaffe på instagram). Åt sedan mellanmål i solsken, blädrade i gamla Elle och försökte känna det där lycko-pirret som alla blivande studenter tycks känna. Nu ska jag lyssna på the sound of silence av Simon and Garfunkel om och om och om igen för den är så himla bra och sedan ska jag kolla på Downton Abbey, allt för att slippa tänka för just nu är det liksom ett enda trassel samtidigt som det känns ödsligt tomt.

In restless dreams I walked alone

Just nu går det faktiskt väldigt bra, jag kan skratta på riktigt och det känns ofta okej. Ofta. Inte alltid. Det är konstigt hur man redan efter bara två veckor kan sakna känslan av total orkeslöshet, totalmörker och en inombordssmärta större än vad som kan skrivas med ord. Kanske för att det iallafall var känslor, för trots att jag nu ibland kan känna något som jag tror är glädje känns det ibland mest tomt, likgiltigt, avstängt. Och det är läskigt, för jag är här men ändå inte och livet väntar liksom inte på att man ska hänga känslomässigt med och jag kan knappt minnas vad jag gjorde för en vecka sedan. Och trots att jag saknar det förundras jag samtidigt över just det faktumet. För knotiga knän, förstora byxor i storlek XXS och att vara millimeter från att nå runt med en hand runt sin överarm, allt det man trodde man skulle bli lyckligare av, betyder ingenting när man mitt i det inser att man inte vill leva längre. Jag mår idag bättre än vad jag gjort på länge, och ja det går som sagt oftast bra. Men ibland gör det fortfarande bara så himla ont och det är då som att hålet jag börjat laga öppnas upp igen och jag undrar hur jag någonsin ska kunna laga det helt.


Frukost #2



Igår åt jag jordgubbsfrukost (macka med philadelphia och jordgubbe, vaniljyougurt och jordbubbe. och egenpressad blodgrapejuice!) och det var precis lika gott som det ser ut att vara!

Femte



Idag har jag haft på mig en prickig kjol, sommarvädret till ära. Jag har fått veta att jag har chans att få vg i fysikB, ätit salladslunch och pratat och skrattat med finaste Amanda och nu tänkte jag sätta mig i solen och äta färska jordgubbar och dricka kaffe innan jag sätter igång med att färdigställa min skolgångs sista uppsats.

Försommarkväll


Picknick-midda målade guldkant på en annars ganska vanlig måndag. Fast nej inte så vanlig ändå, sovmorgon och sommarsol och ledighet hör inte vanligtvis måndagar till. Men fint var det, picknicken alltså. Och det andra med vid närmare eftertanke. Nu ligger jag i min finaste fågelpyamas och fönstret är öppet och jag jag kan höra fågelsång och hela mitt sov-hörn (som är så himla fint, finaste delen av mitt rum, med morfar-målad tavla, bästa magritte-kortet, Albert Watson-foto av Kate Moss, åretrunt-tomte, kort på sötnos och så lite studentklänning) doftar hägg och äppel- och körsbärsblom och jag tänkte titta på ett avsnitt Downton Abbey innan jag somnar.

Frukost #1

Del av dagens frukost (vaniljyougurt med müsli, ananas, torkade fikon ock kokos) med tidning i förmidagssol.

Åh sommarvärme!

 

Åt en macka också. Rostad. Med lite av gårdagens eftermidagsprojekt på; rabarbermarmelad. Megagott.


Andra


Luktärtsdoftande och med blomig blus drar jag mig mot Uppsala för lite fix och lunch med mammis.

Första

Hej igen eller välkomen hit. Nystart i en ny blogg. Kunde inte hålla mig borta längre, så jag börjar lite smått igen. Men i en ny blogg som sagt. Den gamla finns kvar men innehåller för mycket av det förflutna, alla resor upp och ner i ätstörningshelvetet och jag kan minnas precis vad jag tänkte och egentligen menade i vartenda inlägg. Jag behöver nytt, ny inspiration, nya oskrivna blad. Det är nämligen en ny Klara som skriver dethär, en som längtar och strävar efter att återigen bli hon som är lycklig. En som sedan lite drygt en vecka tillbaka har börjat kämpa på riktigt.
Jag ska bli frisk, fri, en gång för alla.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0